Inschrijven voor nieuwsbrief

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Beschikt Alpha Based Capital over de benodigde vergunningen ?
Ja, het Fonds staat onder toezicht van de Autoriteit Financële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank N.V. (DNB).

Wat maakt Alpha Based Capital zo bijzonder?
Alpha Based Capital is een open-end beleggingsfonds voor gemene rekening dat zich kenmerkt door een actieve beleggingsstijl waarbij er zowel short als long posities kunnen worden ingenomen. Daarnaast mag het Fonds ook volledig neutraal belegd zijn indien de marktomstandigheden daartoe aanleiding geven. Alpha Based Capital voorziet in een toenemende vraag naar beleggingsfondsen die niet gelieerd zijn aan grote financiële instellingen, niet conventioneel beleggen en zich richten op een absoluut positief rendement.

Wie controleert Alpha Based Capital?
Alpha Based Capital staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank N.V. (DNB). Externe accountant van Alpha Based Capital Fund Management B.V. en Alpha Based Capital is Deloitte Accountants.

Waar worden de effecten en de liquiditeiten van het Fonds ondergebracht ?
De effecten en de liquiditeiten zijn ondergebracht in de onafhankelijke Stichting Bewaarbedrijf Alpha Based Capital die een rekening aanhoudt bij de Rabobank.

Kan ik regelmatig in- en uittreden?
U kunt één maal per maand in – en uittreden in het Fonds.

Kan ik via mijn eigen bank participeren ?
U kunt via inschrijven rechtstreeks in Alpha Based Capital participeren het is inmiddels ook mogelijk om via uw eigen bank participaties aan te kopen. De ISIN-code van Alpha Based Capital is NL0010831079